image
image
image

Mantelzorgondersteuning


Je zorgt voor je (dementerende) partner, vader of moeder, een ander familielid of misschien wel voor je buurvrouw of vriend. Het geven van veel, soms intensieve zorg en aandacht valt niet altijd mee. Niet alleen de wereld voor diegene waarvoor je zorgt wordt kleiner, maar die van jezelf ook. Een maatje kan ingezet worden om je te ondersteunen in de zorgtaak en zo de wereld voor jullie beiden weer groter maken. Twee kunnen nog altijd meer!


Het inschakelen van een maatje kan zorgen dat je weer energie krijgt en niet overbelast raakt. Je hebt even een moment voor jezelf. En heel gek: onze ervaring is dat diegene die verzorgd wordt het vaak prettig vindt om exclusief persoonlijke aandacht van iemand anders te krijgen. Iemand die graag luistert naar de verhalen, hoe vaak ze ook herhaald worden. Iemand die naar de foto’s blijft kijken alsof hij ze voor het eerste ziet. Iemand die een ommetje maakt of even meegaat naar de dokter. Ook kan het maatje een klankbord zijn voor jou. Je wilt een keer praten of van gedachten wisselen met iemand die bijvoorbeeld jouw partner of moeder ook kent.


Op zoek naar een maatje
Zorg ook voor jezelf en schakel op tijd een maatje in. Maatjes Regio
Arnhem heeft geschoolde vrijwilligers die ingezet kunnen worden als maatje. In een gesprek bekijken we samen wat de behoeftes zijn van jou en van diegene voor wie je zorgt. Daarnaast kijken we naar interesses en bezigheden van bijvoorbeeld jouw partner of familielid. We gaan op zoek naar een maatje dat bij jullie past. We bouwen het contact rustig op zodat het vertrouwen over en weer kan groeien.
Je kunt mantelzorgondersteuning voor gemiddeld drie uur in de week inschakelen.
 

 

Contact

Bel voor meer informatie naar onderstaand nummer of mail naar maatjes@swoa.nl
tel: 026-327 22 66 Bezoekadres: Kazerneplein 2, 6822 ET Arnhem
e-mail: maatjes@swoa.nl Postadres: Postbus 2210, 6802 CE Arnhem